Hoppa till sidans innehåll

Nyföretagsrådgivning

Att starta eget företag kan till en början verka både svårt, krångligt och tidskrävande. Det är dock inte så komplicerat som man först kan tro. Dessutom kan det vara en rolig och givande process. Du behöver inte ensam fundera på dina frågor, våra företagsrådgivare hjälper dig att finslipa affärsidén och göra upp din affärsplan. Samtidigt reder vi ut alla frågor angående försäkringar, finansieringsbehov och -metoder, bokföring och marknadsföring. Tillsammans gör vi också upp alla behövliga kalkyler och ser till att du går vidare med en lönsam affärsidé.

Våra nyföretagsrådgivningstjänster är till för dem som bor i, eller tänker starta företag i Hangö, Raseborg eller Ingå. Våra tjänster är helt kostnadsfria och självklart konfidentiella.

Du kan kontakta oss i alla frågor som gäller dina frågor om att starta eget, oavsett om du funderar på att grunda ett företag på deltid eller heltid eller om du vill söka startpeng eller inte. Ta direkt kontakt med en företagsrådgivare eller boka tid via vår digitala bokningskalender. Det går också bra att ringa eller skicka mail för att ställa frågor. Vissa frågor kan vi svara kort och snabbt på, medan andra frågor kanske kräver en träff eller telefonrådgivning för att du ska få bästa möjliga svar.

Starta eget -guiden för blivande företagare

Guiden ges årligen ut av Nyföretagarcentralerna i Finland och den innehåller värdefull information för nystartande företagare.

Du kan också komma efter en guide i tryckt version hos oss!

Starta Eget -guide 2024

Enligt statistik från Nyföretagarcentralerna i Finland så är 90% av de företag
grundade via ett nyföretagscentrum ännu verksamma
efter två år och över 80% efter fem år!

Affärsplan

En affärsplan hjälper dig utveckla din affärsidé och visar vad du ska göra i ditt företag. Att skapa en plan och noggrant utvärdera din verksamhet är viktigt både för dig själv och för att övertyga finansiärer och eventuella affärspartners och behövs också när du ansöker om startpeng.

Kalkyler

Alla kalkyler finns i samma dokument.

  • Finansieringskalkylen hjälper dej att beakta alla företagets nödvändiga investeringar och driftskostnader innan starten.
  • Med lönsamhetskalkylen räknar du ut hur stor företagets försäljning bör vara för att verksamheten ska vara lönsam.  
  • I försäljningskalkylen delar du upp försäljningsmålen på olika kundgrupper och produkter.
  • Kassaflödeskalkylen hjälper dig att se till att du alltid har pengar till att betala utgifter.